Kā izvēlēties profilu sistēmu un logu ražotāju?

Daudzi klienti man jautā: “Vai kāda profila sistēma ir labāka par citām?” No vienas puses jā, no otras nē. Dārgāko profilu sistēmu ražotājiem ir pieejams lielāks klāsts ar risinājumiem. Latvijas tirgū projektu sarežģītības ziņā ir ļoti maz projekti, kurus nevar izpildīt ar bužeta klases profiliem.

Tirgū ir pieejamas dažādas profila sistēmas, piemēram: Reynaers, Schuco, Aluprof, Ponzio un citas. Cenu diapazons starp tām ir plašs. Visi alumīnija logu profilu ražotāji izmanto līdzīgus alumīnija sakausējumus. Jūs varētu jautāt: “Kāpēc, tad tik liela cenu atšķirība?”  Jo vairāk risinājumu un sortimenta, jo augstāka cena. Katram šo risinājumu veidam ir jābūt testētam un sertificētam. Šīs testēšanas/sertificēšanas procesi prasa ieguldījumus. Ja ražotājs piedāvā viena veida vienviru durvis ar RC2 pretuzlaušanas klasi, ar vienu slēdzeni, tas prasa tikai vienu testu. Ja ražotājs piedāvā durvis ar RC2 un RC3 pretuzlaušanas klasi, un katrā no šīm klasēm ir 10 slēdzenes, Jūs paši varat saskaitīt cik testus tas prasīs. Uz šo testu pamata tiek veidota cena gala patērētājam.

Tas, ka viens profilu ražotājs ir labāks par citu, ir mīts. Profila ražošanas process noteikti nav visbūtiskākais. Svarīgāk ir jūsu logus un durvis aprīkot ar kvalitatīvu furnitūru (slēdzenes, eņģes, aizvērēji), jo šie mehāniskie elementi nosaka produkta kvalitāti un izturību. Bieži vien cilvēki izvēlas ražotāju pēc zīmola, nevis pievērš uzmanību furnitūrai. Rezultātā tiek iegādātas dārgas durvis ar lētu viena punkta slēdzeni, kas ziemā rada problēmas. Veicot pasūtījumus, es Jums stingri iesaku Jūsu logu ražotājam uzdot sekojošus jautājumus:

Kāda furnitūra ir iekļauta cenā (kādas eņģes, rokturi, slēdzenes, durvju aizvērēji, ja nepieciešami)?

Kādi stikli ir iekļauti (rūdīti, laminēti, ar saules aizsardzību)?

Kāds ir konstrukcijas siltuma koeficients?

Izvēloties logu un durvju ražotāju, pievērsiet uzmanību uzņēmuma reputācijai. Es esmu dzirdējis daudz dažādu šausmu stāstu. Sliktākais, kas var notikt, ir ka Jūs iemaksājat avansu, bet Jūsu logu un durvju piegādātājs pazūd un neatbild uz telefona zvaniem. Vai arī jums tiek pārdotas dārgas durvis ar ļoti sliktu furnitūru. Tāpēc es iesaku atrast ražotāju, kurš detalizēti izskaidros piedāvājuma detaļas, un kurš arī kvalitatīvi iemontēs, kā arī ātri risinās problēmas, ja tādas radīsies.

Neliels komentārs par montāžu. Alumīnija logi un durvis nav lēts prieks (tāpat tas attiecas uz PVC un koka risinājumiem). Montāža ir ļoti svarīga. Svarīgi ir uzstādīt logus taisni un nodrošināt, lai tie paliek taisni visu ekspluatācijas laiku, nevis tikai uzstādīšanas brīdī. Visam ir jābūt tehnoloģiski pareizi, lai montāžas šuves būtu hermētiski noslēgtas, lai nerastos aukstuma tilti. Izvēloties savu logu ražotāju, lūdzu saskaņojiet montāžas mezglus. Ja ražotājs ar Jums par to nerunā, ņemiet iniciatīvu savās rokās uzdodot jautājumus.

Ja esat izlasījis/usi manus ieteikumus, apsveriet mūsu uzņēmumu kā potenciālo logu un durvju ražotāju, jo mums ir svarīga kvalitāte un ilgmūžība. Mūsu sortimentā ir: alumīnija logi, durvis, starpsienas, bīdāmās durvis, fasāžu sistēmas, stiklu margas un pilnstikla starpsienas. Ja ļoti uzstāsiet, piedāvāsim arī PVC logus.

Previous
Previous

Stikli un stiklu paketes.

Next
Next

Kāpēc alumīnijs?